katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pasta z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Została mi połowa dużej wędzonej makrelki i postanowiłam zrobić pastę. Biegała już za mną od dłuższego czasu i jest.

Pasta z makreli Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pasta z makreli

 

  • wędzona makrela 1/2 szt dużej
  • jajko 2 mniejsze szt
  • cebula 1/2 mniejszej szt
  • ogórek kiszony 2szt mniejsze
  • majonez ok 2 łyżki
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy.

Drobno też kroimy ogórki i cebulkę.

Rybę obieramy uważając by nie zostały ości. Przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem.

Dodajemy jajka i cebulę wszystko mieszamy ugniatając trochę widelcem.

Dodajemy ogórki i majonez. Ponownie mieszamy i doprawiamy do smaku.

Smarujemy kromki pieczywa.
Pasta z makreli
przygotowana juz pasta z wędzonej makreli.
Pasta z makreli
Ugotowane na twardo jajka drobno kroimy.
Pasta z makreli
Jajka i rybę łączymy ugniatając widelcem.
Pasta z makreli
Dodajemy ogórki, majonez i doprawiamy do smaku.
Pasta z makreli
kanapki mozna posypać szczypiorkiem.