WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1150]

Grillowana kanapka z szynką i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Grillowana kanapka na pszennym pieczywie z szynką konserwową, serem mozzarella z kulki, ketchupem i ziołami prowansalskimi.

Grillowana kanapka z szynką i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowana kanapka z szynką i mozzarellą

 

  • 2 kromki chleba krojonego
  • ketchup pikantny
  • szczypta ziół prowansalskich
  • plaster szynki konserwowej
  • kilka plasterków sera mozzarella z kulki w zalewie

Sposób przygotowania:

Grillowana kanapka z szynką i mozzarellą

ETAP 1:

Dwie kromki chleba pszennego krojonego ułożyć na desce do krojenia i z jednej strony każdą posmarować cienko ketchupem i posypać szczyptą roztartych ziół prowansalskich. Na jednej posmarowanej kromce ułożyć plasterki mozzarelli, na to ułożyć plaster szynki konserwowej.

Na szynce znów ułożyć cienkie plasterki sera mozzarella i przykryć kanapkę drugą kromką stroną posmarowaną ketchupem do wewnątrz kanapki.

Kanapkę włożyć do rozgrzanego grilla elektrycznego i grillować aż chleb się zrumieni a ser roztopi.

Po wyjęciu można przekroić na pół.

Grillowana kanapka z szynką i mozzarellą
Kanapka po ugrillowaniu w grillu elektrycznym
Grillowana kanapka z szynką i mozzarellą
Złożona kanapka włożona do grilla elektrycznego
Grillowana kanapka z szynką i mozzarellą
Kanapka przed złożeniem z nałożonymi wszystkimi warstwami farszu
Grillowana kanapka z szynką i mozzarellą
Kanapka po nałożeniu szynki konserwowej i jednej warstwy mozzarelli