smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Sałatka warstwowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatkę podawać w szklanym naczyniu, aby lepiej się prezentowała. Kilka warstw ułożonych kolejno sprawia, że sałatka nie tylko efektownie wygląda, ale i świetnie smakuje.

Sałatka warstwowa

Składniki:

Sałatka warstwowa

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa
W szklanej miseczce układać warstwami poszczególne składniki: 1. Na spód układamy fasolkę i polewamy ketchupem. 2. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę i posypujemy na warstwę ketchupu. 3. Pora kroimy drobno i układamy na jajka. 4. Smarujemy połową porcji majonezu. 5. Ogórek pokroić w kostkę i rozłożyć na majonezie. 6. Pieczarki kroimy na połówki. 7. Kolejna warstwa majonezu. 8. Paprykę pokroić w kostkę posypać górę sałatki wraz z posiekanym szczypiorkiem.