Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa 9
Wybieramy dowolny makaron,ale ważne aby był dosyć drobny (aby wygodnie się go jadło). Wystarczą 3 lub 4 garstki do ugotowania.W między czasie gotujemy jajka,obieramy i kroimy cebulę w drobna kostkę,odcedzamy kukurydzę,scieramy żółty ser na dużych oczkach i kroimy ogórki w kosteczkę.Gdy wszystko jest już gotowe układamy składniki warstwowo. Wybieramy okrągłą,przezroczystą,w miarę wysoką miskę i wsypujemy ugotowany makaron. następnie cienka warstwa ketchupu,kukurydza,majonez,cebula,znów ketchup,pokrojone w kostkę jajka,majonez,ogórki i na wierzch starty żółty ser. Można na ser polać zygzaki ketchupem dla dekoracji:) Ilość składników oczywiście zależy od tego jak dużą mamy miskę,dlatego możemy zmieniać ilość produktów według uznania.Sałatka najlepiej smakuje schłodzona przez godzinkę w lodówce. Smacznego!