Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa Gyros moja :)
Filety z kurczaka należy pokroić w małe kosteczki posypać przyprawą do gyrosa wg uznania ( ja daję jej dość dużo) następnie usmażyć na oleju na złoto-słomkowy kolor,wystudzić. Kapustę pekińską ze szatkować,pomidorka pokroić na pół talarki tak samo ogórka zielonego,cebulkę na wiórka (paseczki), korniszona w kostkę. sos: majonez wymieszać z kwaśną śmietaną (tak aby zrobić delikatnie lejący się sos ) Tak przygotowane składniki układamy warstwowo: najpierw kapustę pekińską,kurczaka,po kilka plasterków ogórków,pomidorów,cebulki,kukurydzy zalewamy to warstwą sosu (nie za dużo bo sałata puści jeszcze trochę własnych soków) układamy następną warstwę aż do skończenia się składników.Górę sałatki polewamy jeszcze sosem ,a z keczupu robimy kratkę ( szachownicę).smacznego ! Uwaga:Sałatkę należy zrobić przed samym przyjściem gości,bo gdy za długo stoi traci swoją chrupkość przez zawartość kapusty.
Natala1210