Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z brokułem pod sosem czosnkowym
Domowy sos czosnkowy przygotować wcześniej i odstawić aby smaki się przegryzły. Brokuły podzielić na różyczki i ugotować al'dente, dobrze osączyć i wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek.
Pomidory oraz fetę pokroić w średnią kostkę. W szklanej misce układać warstwami przygotowane wcześniej składniki. Moja kompozycja to- kilka różyczek ugotowanego brokuła, ugotowane jajko starte na grubych oczkach, kawałki fety i pomidora, kilka łyżek sosu czosnkowego.
Druga warstwa w tej samej kolejności. Na wierzchu sałatkę polałam resztą sosu czosnkowego i posypałam startym jajkiem. Domowy sos czosnkowy wg tego przepisu https://gotujmy.pl/domowy-sos-czosnkowy,przepisy-sosy-przepis,223187.html
Pomidory oraz fetę pokroić w średnią kostkę. W szklanej misce układać warstwami przygotowane wcześniej składniki. Moja kompozycja to- kilka różyczek ugotowanego brokuła, ugotowane jajko starte na grubych oczkach, kawałki fety i pomidora, kilka łyżek sosu czosnkowego.
Druga warstwa w tej samej kolejności. Na wierzchu sałatkę polałam resztą sosu czosnkowego i posypałam startym jajkiem. Domowy sos czosnkowy wg tego przepisu https://gotujmy.pl/domowy-sos-czosnkowy,przepisy-sosy-przepis,223187.html