Sposób przygotowania:
Warstwowa sałatka z brokułem
Brokuł kroimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie al'dente ok. 5 min. Po ugotowaniu odcedzamy i dajemy do ostygnięcia. W czasie gdy brokuł będzie stygł możemy zrobić sos czosnkowy. Mieszamy w miseczce majonez wraz z jogurtem naturalnym z dodatkiem przeszatkowanego czosnku, całość mieszamy. Prażymy na patelni posolony słonecznik z łyżeczką masła na kolor złoty UWAGA BY NIE SPALIĆ WTEDY BĘDZIE GORZKI. Słonecznik dajemy do ostygnięcia. Odcedzamy kukurydzę z wody. Możemy kupić fetę pokrojoną w kostkę lub całą, jeśli mamy całą to kroimy ;) Bo ostygnięciu wszystkich składników możemy układać w kolejności : Połowa brokuła Połowa kukurydzy Słonecznik Feta Reszta kukurydzy Reszta brokuła Całość zalewamy sosem czosnkowym I posypujemy słonecznikiem SŁONECZNIK MOŻNA ZASTĄPIĆ PŁATKAMI MIGDAŁÓW LUB PESTKAMI DYNI ILOŚĆ WEDLE UZNANIA