Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z pierożkami tortellinii
Pierożki gotujemy w osolonej wodzie ok 10min. Odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Kurczaka kroimy w kosteczkę i smażymy z dodatkiem przyprawy. Podobnie jak pierożki- studzimy w chłodnym miejscu. Sałatę "targamy" na małe części, pomidory i paprykę kroimy w małą kostkę, ogórka w pół talarki. Kukurydzę płuczemy i odcedzamy z nadmiaru wody. Układamy warstwy w wysokim, szklanym naczyniu: Sałata- pomidor- kurczak- połowa sosu czosnkowego- sałata- pomidor- ogórek- kukurydza- papryka- pierożki- kurczak- reszta sosu czosnkowego i reszta sałaty. Posypujemy ziarnami słonecznika. Oczywiście kolejność może być dowolna, bo sałatka nabierana "od spodu" i tak tworzy spójną i bardzo smaczną całość. Polecam wszystkim spragnionym wiosny i grillowych przysmaków- gdyż sałatka jest bardzo ciekawym dodatkiem do grillowanego mięsa.