Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z wątróbką
Oczyszczone wątróbki obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany na patelni olej, oprószyć je solą, posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na rumiano z obu stron. Usmażone wątróbki przestudzić i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Ugotowane jajka obrać ze skorupek, przekroić na pół i delikatnie wyjąć żółtka. Białka pokroić w kostkę. W przezroczystej misce ułożyć wątróbkę, na niej pokrojone białko, polać ketchupem. Na tym rozsypać odsączoną z zalewy kukurydzę i pokrojone w kostkę pomidory. Sałatkę oprószyć solą i pieprzem.. Żółtka ułożyć na wierzchu sałatki wypukłą stroną do góry. Między żółtkami ułożyć majonez. Sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem.