Sposób przygotowania:
Buraczki zasmażane z chili
Buraczki umyć, gotować do miękkości, odcedzić. Obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Papryczki chili pozbawić połowy pestek, posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać czosnek i papryczkę chili. Smażyć kolejne 2-3 min co chwila mieszając.
Dołożyć buraczki, doprawić sokiem z cytryny cukrem, solą i pieprzem.
Na minimalnym gazie smażyć kolejne 5 min.
Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Papryczki chili pozbawić połowy pestek, posiekać drobno.
Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać czosnek i papryczkę chili. Smażyć kolejne 2-3 min co chwila mieszając.
Dołożyć buraczki, doprawić sokiem z cytryny cukrem, solą i pieprzem.
Na minimalnym gazie smażyć kolejne 5 min.