Martyna12

Martyna12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Buraczki zasmażane z chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zasmażane, pikantne buraczki ze świeżą papryczką chili, cebulą i czosnkiem. Smaczny dodatek do obiadu na ciepło zaś na zimo do deski wędlin.

Buraczki zasmażane z chili

Składniki:

Buraczki zasmażane z chili

 

Sposób przygotowania:

Buraczki zasmażane z chili
Buraczki umyć, gotować do miękkości, odcedzić. Obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Obraną cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Papryczki chili pozbawić połowy pestek, posiekać drobno.

Na patelni rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać czosnek i papryczkę chili. Smażyć kolejne 2-3 min co chwila mieszając.

Dołożyć buraczki, doprawić sokiem z cytryny cukrem, solą i pieprzem.

Na minimalnym gazie smażyć kolejne 5 min.