Sposób przygotowania:
Sałatka z cieciorki, kurczaka i arbuzaprzygotowanie miesa
Sałatkę zaczynamy przygotowywać od marynaty.
Składniki mieszamy w mineczce i dodajemy do niej filet umyty, osuszony i pokrojony w kostkę około 1,5x 1,5 cm.
Tak przygotowane mięso wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny.
Po tym czasie przekładamy na rozgrzaną patelnie i przesmażamy przez około 5-7 minut, przekładamy na talerz.
W pozostałej marynacie podsmażamy cieciorkę- tak około 5 minut.
Kurczaka i cieciorkę studzimy.
dressing i wykończenie sałatki
Zioła rozcieramy w dłoniach.
Wszystkie składniki dressingu wkładamy/wlewamy do słoiczka, zamykamy i potrząsamy do połączenia sosu.
Arbuza kroimy w kosteczkę, kapustę w paseczki, a orzechy nieco rozdrabniamy.
Reszta zależy od sposobu podania.
Można ją ułożyć warstwowo lub wszystkie składniki połączyć, polać dressingiem i odstawić do lodówki do schłodzenia, taka lekko przegryziona jest najlepsza :)