Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z tuńczykiem i kapustą pekińską
Czerwoną cebulę kroimy w średniej wielkości kostkę. Kapustę pekińską oczyszczamy i szatkujemy. Ogórki kroimy w kostkę. W szklanej, przezroczystej misce układamy cebulę, a następnie połowę połowę kapusty. Na niej kładziemy odsączonego tuńczyka. Następną warstwą jest groszek, na którym kładziemy ser żółty, pokrojony w paski. Ostatnie dwie warstwy to ogórki oraz reszta kapusty pekińskiej.
Przygotowujemy sos, mieszając majonez ze śmietaną. Dodajemy dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Smarujemy sosem wierzch sałatki i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego
Przygotowujemy sos, mieszając majonez ze śmietaną. Dodajemy dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Smarujemy sosem wierzch sałatki i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego