Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z tuńczykiem 6
Kukurydzę osączamy z zalewy. Tuńczyka odcedzamy, odlewamy zalewę, rozdrabniamy widelcem. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy zimną wodą, ścieramy na tarce, doprawiamy majerankiem i bazylią. Cebulę oczyszczamy, następnie kroimy w małą kostkę. Przygotowujemy dużą salaterkę. Składniki układamy warstwami. Na dół wsypujemy kukurydzę , na nią rozkładamy część kawałków tuńczyka. Potem kładziemy jajka, przykrywamy resztą tuńczyka. Sałatkę smarujemy 3-4 łyżkami majonezu. Posypujemy cebulą. Całość przykrywamy warstwą startego sera-ok.8mm. Wstawiamy sałatkę do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem możemy wierzch sałatki posypać natką pietruszki.