Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

sałatka warstwowa z tuńczykiem II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka warstwowa z tuńczykiem II

Składniki:

sałatka warstwowa z tuńczykiem II

 

  • 1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym,
  • 1 puszka zielonego groszku konserwowego,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 1 cebula,
  • majonez.

 

Sposób przygotowania:

sałatka warstwowa z tuńczykiem II
Cebulę i jajka drobno pokroić. Groszek osaczyć. Ogórki pokroić w kostkę. W salaterce z przezroczystego szkła układać warstwami: -pokrojone jajka -tuńczyk -ogórki kiszone -majonez -groszek konserwowy -cebula -majonez. Sałatkę przed podaniem schłodzić w lodówce.