Misiowe Puszyści

Misiowe Puszyści

Kucharz
[Przepisów: 24]

Sałatka warszawska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

Ser i mielonkę pokroić w dwucenty­metrowe paski. Czosnek rozetrzeć z solą, cebulę

Sałatka warszawska

Składniki:

Sałatka warszawska

 

  • 15 dag twardego żółtego sera (np. goudy)

 

  • 20 dag mielonki wieprzowej

 

  • cebula

 

 

  • 2-3 łyżki gęstego majonezu

 

 

  • kilka pasków świeżej lub marynowanej czerwonej papryki

 

  • kilka gałązek natki pietruszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka warszawska
Ser i mielonkę pokroić w dwucenty­metrowe paski. Czosnek rozetrzeć z solą, cebulę drobno posiekać. Połą­czyć składniki sałatki, doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne, deli­katnie wymieszać z majonezem. Uło­żyć na liściach sałaty, udekorować paseczkami papryki i gałązkami pie­truszki.