Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1406]

Sałatka warzywna

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka warzywna z dodatkiem ryżu i jajek na kolację. Taką sałatkę można przygotować na różne okazję, jak i święta.

Sałatka warzywna

Składniki:

Sałatka warzywna

Na sałatkę

  • brokuł - 1/2 szt
  • groszek zielony - 1/2 puszki
  • kukurydza konserwowa - 1/2 puszki
  • jajka - 4 szt
  • ryż - 1 saszetka
  • por - kawałek
  • majonez - 3 łyżki
  • sól i pieprz
  • papryka czerwona konserwowa - 1/2 słoika

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywna
Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzić, ostudzić.

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić z papryką w kostkę.

Pora umyć, osączyć, pokroić.

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.

Groszek i kukurydzę, odlać z zalewy, osączyć.

Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.