Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna
Brokuła podzielić na różyczki, ugotować w lekko osolonej wodzie al dente, odcedzić, ostudzić.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić z papryką w kostkę.
Pora umyć, osączyć, pokroić.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
Groszek i kukurydzę, odlać z zalewy, osączyć.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić z papryką w kostkę.
Pora umyć, osączyć, pokroić.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić.
Groszek i kukurydzę, odlać z zalewy, osączyć.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
danielek