Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z cebulką i rzodkiewką
Matiasy osuszamy i kroimy na małe kawałki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Rzodkiewki myjemy i również kroimy w kosteczkę.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno.
Do miseczki przekładamy kwaśną śmietanę, szczypiorek i wsypujemy sól oraz pieprz. Mieszamy.
W salaterce układamy warstwy: 1 łyżka sosu, połowa cebuli, 2 łyżki sosu, pokrojone matiasy, cebula, sos, pokrojone rzodkiewki.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno.
Do miseczki przekładamy kwaśną śmietanę, szczypiorek i wsypujemy sól oraz pieprz. Mieszamy.
W salaterce układamy warstwy: 1 łyżka sosu, połowa cebuli, 2 łyżki sosu, pokrojone matiasy, cebula, sos, pokrojone rzodkiewki.