Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna wraz ze śledziem.
Warzywa takie jak marchew oraz pietruszkę dokładnie myjemy, obieramy i każde z nich osobno zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości. Jajo myjemy i gotujemy na twardo- studzimy i obieramy. Gdy warzywa i jajo będą chłodne to kroimy je w kosteczkę. Wrzucamy je do miseczki, dosypujemy groszek konserwowy oraz pokrojonego w kosteczkę śledzia.Całość zaprawiamy majonezem tradycyjnym.Mieszamy.Przekładamy do pojemników.Przechowujemy w lodówce.Podajemy na chłodno.
edytaha
msewka
smakosz 1988
Witam ja po odsączeniu dawałam filet w oleju :-)
Babciagramolka
Napisz jeszcze proszę co rozumiesz pod określeniem 1 porcja filet śledziowy ? 1 sztuka filetu- tzn. 1 płat czy 1 opakowanie np. na tacce ?
Najlepiej wpisać to w przepis w ramach edycji.I od razu wpisz ,że groszek konserwowy bo samo groszek może byc mylace ( może być groszek suszony , świeży, mrożony, konserwowy)
smakosz 1988
Ok sorka już poprawiam heh