Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z czarną fasolą
Fasolę należy przelać na sitko i przepłukać wodą. Na sitko przekładamy również kukurydzę i groszek, aby się osączyły z nadmiaru wody. Cebulę bardzo drobniutko kroimy i przekładamy do miseczki. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno siekamy. Marchewkę gotujemy do miękkości, studzimy i drobno kroimy.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jeszcze ciepłe obieramy i odstawiamy do ostygnięcia po czym kroimy. Ogórki bardzo drobniutko kroimy. Wszystkie warzywa przekładamy do jednej miseczki. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy do salaterek.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jeszcze ciepłe obieramy i odstawiamy do ostygnięcia po czym kroimy. Ogórki bardzo drobniutko kroimy. Wszystkie warzywa przekładamy do jednej miseczki. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przekładamy do salaterek.