kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Jaglanka z borówkami i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną jaglankę. Przygotowana z dodatkiem borówek amerykańskich i orzechów. Polecam na śniadanie.

Jaglanka z borówkami i orzechami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Jaglanka z borówkami i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Jaglanka z borówkami i orzechami
Kaszę jaglaną przekładamy na sitko i przepłukujemy gorącą wodą. Przekładamy do gotującego się mleka. Gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

W międzyczasie myjemy borówki i przekładamy na sitko, odsączamy z wody. Owoce przekładamy na ręcznik papierowy i osuszamy. Orzechy kroimy na mniejsze kawałeczki. Ugotowaną kaszę wkładamy do miseczki i dekorujemy borówkami i orzechami. Oprószamy cukrem pudrem.
Jaglanka z borówkami i orzechami
Mleko zagotowujemy i dodajemy kaszę, gotujemy przez około 20 minut.
Jaglanka z borówkami i orzechami
Borówki myjemy i odsączamy z wody.
Jaglanka z borówkami i orzechami
Następnie osuszamy na papierowym ręczniku.
Jaglanka z borówkami i orzechami
Umyte borówki przekładamy na kaszę jaglaną.
Jaglanka z borówkami i orzechami
Orzechy kroimy na małe kawałeczki.

Tagi:

jaglanka