Sposób przygotowania:
Kotlety z ziemniaków i kaszy jaglanej z boczkiem
Kaszę jaglaną przepłukujemy gorącą wodą i gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy razem z boczkiem w kosteczkę. Przesmażamy na rozgrzanym oleju przez kilka minut.
Do miski wkładamy ziemniaki i rozgniatamy np. widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy przyprawami do smaku. Mieszamy i formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy razem z boczkiem w kosteczkę. Przesmażamy na rozgrzanym oleju przez kilka minut.
Do miski wkładamy ziemniaki i rozgniatamy np. widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i doprawiamy przyprawami do smaku. Mieszamy i formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.