Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa z kaszą pęczak
1. Marchewki i pietruszkę obieramy, płuczemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki obieramy, płuczemy, dokładnie osuszamy i kroimy w plasterki.
2. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy starte warzywa i chwilę przesmażamy, wrzucamy pieczarki i ponownie przesmażamy, następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości składników.
3. Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlewamy do zupy i zagotowujemy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i koperkiem według uznania.
4. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, ugotowaną dodajemy do zupy.
5. Gotową zupę podajemy. Ja swoją podałam z grzankami z bułki. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 2 litry zupy.
Porcja dla 4 osób.
2. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy starte warzywa i chwilę przesmażamy, wrzucamy pieczarki i ponownie przesmażamy, następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości składników.
3. Śmietanę mieszamy z kilkoma łyżkami gorącej zupy, wlewamy do zupy i zagotowujemy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i koperkiem według uznania.
4. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, ugotowaną dodajemy do zupy.
5. Gotową zupę podajemy. Ja swoją podałam z grzankami z bułki. Smacznego życzę.
Moje rady:
Z tej receptury wyszło mi 2 litry zupy.
Porcja dla 4 osób.