Sałatka warzywna z zupkami błyskawicznymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka w wykonaniu u bardzo smaczna sałatka.

Sałatka warzywna z zupkami błyskawicznymi

Składniki:

Sałatka warzywna z zupkami błyskawicznymi

 

  • 1 kapusta pekińska
  • biała część z 1 pora
  • 1 duża czerwona papryka
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 zupki błyskawiczne łagodne (wraz z przyprawami)
  • szczypta pieprzu cayenne
  • majonez

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywna z zupkami błyskawicznymi
Zupki błyskawiczne z przyprawami oraz pieprzem cayenne zalać niewielką ilością wody i odstawić na 5 minut pod przykryciem. Umytą kapustę poszatkować i wrzucić do miski. Por pokroić w półplasterki. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Odsączoną z zalewy kukurydzę wraz z papryką i porem wrzucić do kapusty, dodać rozparzony makaron i majonez. Całość wymieszać.

Tagi:

przyprawy