jola1988

jola1988

Szef Kuchni
[Przepisów: 68]

Sałatka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka wiosenna może być podawana na śniadanie lub kolację, najlepiej schłodzona.

Sałatka wiosenna

Składniki:

Sałatka wiosenna

 

  • 2 porcje:
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 jajka na twardo
  • 1 pęczek młodej cebuli
  • 200 ml śmietany lub kefiru
  • 1 łyżeczka oleju
  • sól

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna
Śmietanę zmieszać z olejem i szczyptą soli, rzodkiewkę pokroić w talarki, cebulę drobno posiekać, wszystko wymieszać, sałatkę przykryć pokrojonymi w plastry jajkami, posolić.

Tagi:

jajko jajka