jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Sałatka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka wiosenna z rukolą , pomidorkami i pestkami ze słonecznika wcześniej uprażonymi. Ser feta nadaje lekko słony smak sałatce, można ją zajadać z pieczywem.

Sałatka wiosenna

Składniki:

Sałatka wiosenna

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna
Rukolę umyć i osuszyć w wirówce do sałaty. Pomidory umyć i osuszyć, pokroić na ósemki lub grubsze plasterki. Ser feta wyjąć z opakowania i pokroić w kosteczkę.

Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni i przestudzić. Rukolę ułożyć na talerzu i na rukoli układać pomidory pokrojone.

Dołożyć ser feta i posypać uprażonymi ziarnami słonecznika. Przyprawić pieprzem i solą, polać oliwą z oliwek.