smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Sałatka wiosenna z rukolą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka sałatka wiosenna . Przyciąga wzrok swoimi kolorami, ale nie tylko, bo jest równie smaczna. Świetny dodatek do obiadu.

Sałatka wiosenna z rukolą

Składniki:

Sałatka wiosenna z rukolą

 

  • 1 garść rukoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 cebula
  • 2 pomidory
  • 3 ogórki małosolne
  • 2 łyżki koperku

 

  • Sos:
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku(wyciśnięty przez praskę)
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna z rukolą
1 Rukolę dokładnie opłukać, osuszyć i ułożyć na talerzu.

2 Kukurydzę odcedzić na sitku dodać pokrojone pomidory,pokrojone ogórki, posiekaną cebulę i koperek.

3 Wszystkie składniki sosu włożyć do małego słoiczka i energicznie wymieszać mocno nim potrząsając.

4 Sałatkę polać sosem. Można ją podać układając na talerzu lub wszystko razem wymieszać w misce.

Tagi:

sosy rukola