Sposób przygotowania:
Sałatka wiosenna z rzodkiewką i kalarepką
Kalarepkę obrać i pokroić w pasterki. Drobne ogórki gruntowe pożna pokroić w plasterki razem ze skóką.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki, a czosnek niedźwiedzi w paseczki. Posiekać niezbyt drobno szczypiorek i natkę pietruszki.
Warzywa posolić, doprawić pieprzem i delikatnie posypać cukrem, a na końcu skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać.
Składniki połączyć z jogurtem greckim.
Można podawać jako dodatek do obiadu, potraw z grilla lub jako samodzielne lekkie danie z dodatkiem pieczywa np. na śniadanie lub kolację.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki, a czosnek niedźwiedzi w paseczki. Posiekać niezbyt drobno szczypiorek i natkę pietruszki.
Warzywa posolić, doprawić pieprzem i delikatnie posypać cukrem, a na końcu skropić sokiem z cytryny i dokładnie wymieszać.
Składniki połączyć z jogurtem greckim.
Można podawać jako dodatek do obiadu, potraw z grilla lub jako samodzielne lekkie danie z dodatkiem pieczywa np. na śniadanie lub kolację.