Sposób przygotowania:
Sałatka wiosenna z rzodkiewką
Mix sałat wypłukać, osuszyć na sicie, włożyć do szklanej salaterki.
Pomidory opłukać pokroić na kawałki, ogórek zielony przekroić wzdłuż i pokroić w pół plastry, rzodkiewki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki, cebule czerwoną obrać i pokroić w pół księżyce.
Wszystko razem wymieszać i połączyć z mixem sałat.
Z octu winnego soli morskiej,musztardy, oleju rzepakowego oraz pieprzu czarnego mielonego zrobić sos, połączyć z warzywami.
Sałatkę udekorować kawałkami sera feta, połówkami rzodkiewek i pomidorków koktajlowych.
Pomidory opłukać pokroić na kawałki, ogórek zielony przekroić wzdłuż i pokroić w pół plastry, rzodkiewki opłukać, osuszyć, pokroić w plasterki, cebule czerwoną obrać i pokroić w pół księżyce.
Wszystko razem wymieszać i połączyć z mixem sałat.
Z octu winnego soli morskiej,musztardy, oleju rzepakowego oraz pieprzu czarnego mielonego zrobić sos, połączyć z warzywami.
Sałatkę udekorować kawałkami sera feta, połówkami rzodkiewek i pomidorków koktajlowych.
gusia1000