Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki
Kapustę pekińską drobno kroimy, rzodkiewki kroimy w cienkie pół plasterki, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, natkę pietruszki drobno siekamy.
Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą.
Przed podaniem surówkę lekko schładzamy w lodówce.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, natkę pietruszki drobno siekamy.
Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą.
Przed podaniem surówkę lekko schładzamy w lodówce.