bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do drugiego dania obowiązkowo musi być surówka, ostatnio przygotowałam z kapusty pekińskiej i rzodkiewek.

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 2 marchewki
  • Pęczek rzodkiewek
  • 1 czerwona papryka
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju lnianego
  • Sól, pieprz
  • Czubryca zielona

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i rzodkiewki
Kapustę pekińską drobno kroimy, rzodkiewki kroimy w cienkie pół plasterki, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, natkę pietruszki drobno siekamy.

Wszystkie składniki surówki łączymy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą.

Przed podaniem surówkę lekko schładzamy w lodówce.