Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Lekka surówka z kapusty czerwonej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny, zdrowy, pełen witamin i chrupiący dodatek do drugiego dania. Surówka świetnie komponuje się z mięsem i rybą.

Lekka surówka z kapusty czerwonej

Składniki:

Lekka surówka z kapusty czerwonej

 

  • 0,5 kg czerwonej kapusty
  • 1 twarde jabłko
  • 1 mała cebulka
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3-4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Lekka surówka z kapusty czerwonej
1. Liście czerwonej kapusty, marchew, jabłko i cebulę umyć i osuszyć na ręczniku papierowym.

2. Kapustę, marchewkę oraz jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 

3. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i dodać do warzyw. Wlać sok z cytryny, oliwę z oliwek, całość doprawić i dokładnie wymieszać. Smacznego!