Sposób przygotowania:
Sałatka z ananasem
Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, poszatkować. Włożyć do miski, oprószyć solą, wymieszać. Odstawić na 15 minut. Marchewki obrać, umyć, prze kroić na pół, pokroić w słupki. Plastry ananasa pokroić na 8 części. Jabłko umyć, przekroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne. Pokroić na plasterki w kształcie trójkąta, skropić połową soku z cytryny. Jabłko, ananasa i marchewkę do dać do kapusty, wymieszać. Natkę umyć, posiekać. Jogurt wymieszać z resztą soku z cytryny i natką, przyprawić solą i pieprzem. Kawałki bagietki posmarować masłem, zrumienić w piekarniku. Sałatkę rozłożyć na talerze. Sos i bagietkę podawać oddzielnie. Porcja-180 kalorii.