Sposób przygotowania:
Sałatka hawajska z ryżem
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek, kroimy w kostkę, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Selera odsączamy z zalewy, kroimy.
Pora kroimy w drobną kostkę. Szynkę, ananasa (odsączonego z zalewy) i ser także kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Sałatkę układamy w salaterce warstwami: ryż - ser żółty -szynka - seler - kukurydza - por - majonez - jajka - ananas.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek, kroimy w kostkę, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Selera odsączamy z zalewy, kroimy.
Pora kroimy w drobną kostkę. Szynkę, ananasa (odsączonego z zalewy) i ser także kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
Sałatkę układamy w salaterce warstwami: ryż - ser żółty -szynka - seler - kukurydza - por - majonez - jajka - ananas.