Sposób przygotowania:
Sałatka z ananasem
Por pokroić w półplasterki, sparzyć lub zasypać solą, aby pozbyć się goryczki. Seler odsączyć z zalewy, jeśli ma długie wiórki można drobniej pokroić.
Por i seler wrzucić do miski, dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę konserwową, starty na tarce o dużych oczkach ser żółty i jabłko, odsączoną kukurydzę oraz odsączony z zalewy i pokrojony w kostkę ananas.
Dodać majonez, wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Por i seler wrzucić do miski, dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę konserwową, starty na tarce o dużych oczkach ser żółty i jabłko, odsączoną kukurydzę oraz odsączony z zalewy i pokrojony w kostkę ananas.
Dodać majonez, wymieszać wszystkie składniki, doprawić do smaku solą i pieprzem.