PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Sałatka z awokado i chrupiącym boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna lekka sałatka idealna na śniadanie. Dostarcza energii na cały dzień. Można też ją zabrać do pracy.

Sałatka z awokado i chrupiącym boczkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka z awokado i chrupiącym boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z awokado i chrupiącym boczkiem
Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kawałki. Pomidory również kroimy w nieduże kawałki. Mieszamy razem w salaterce. Boczek podsmażamy na suchej patelni na złoto i chrupko. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Chleb opiekamy w tosterze grillowym, aby powstały charakterystyczne paseczki (możemy użyć czerstwego pieczywa). Boczek i chleb kroimy w kawałki podobne do awokado i dodajemy do sałatki. Całość posypujemy przyprawą i polewamy łyżką oliwy z oliwek. Mieszamy i od razu jemy :-)
Sałatka z awokado i chrupiącym boczkiem
Etap 1 Zaczynamy od pokrojenia pomidorów i awokado.
Sałatka z awokado i chrupiącym boczkiem
Etap 2 Grzanki w paseczki po zapieczeniu.