Sposób przygotowania:
Delikatne placuszki biszkoptowe z chrzanemCiasto:
![Delikatne placuszki biszkoptowe z chrzanem Delikatne placuszki biszkoptowe z chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/delikatne-placuszki-biszkoptowe-z-chrzanem-514939.jpg)
Mąkę pszenną, mleko, chrzan, żółtka i proszek do pieczenia dokładnie ze sobą połączyć.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę i ostrożnie wmieszać do pozostałych składników.
Smażenie:
![Delikatne placuszki biszkoptowe z chrzanem Delikatne placuszki biszkoptowe z chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/delikatne-placuszki-biszkoptowe-z-chrzanem-514940.jpg)
Na patelni rozgrzać niewielką ilość tłuszczu i łyżką stołową wykładać odpowiednie porcje ciasta.
(1 łyżka = 1 placuszek.)
Placki smażyć obustronnie do lekkiego zarumienienia się.
Podanie:
![Delikatne placuszki biszkoptowe z chrzanem Delikatne placuszki biszkoptowe z chrzanem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/delikatne-placuszki-biszkoptowe-z-chrzanem-514941.jpg)
Placuszki najlepiej podawać bezpośrednio po usmażeniu, choć na zimno również są smaczne.
(Uwaga: na drugi dzień stają się suche.)
Idealnie smakują solo oraz z dowolnymi dodatkami.
SylaUla
robaczek
Di bloguje
robaczek napisał(a):