Sposób przygotowania:
Kakaowe babeczki z brzoskwiniami
Brzoskwinie myjemy wycieramy ściereczką i obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy jajko, olej, mleko, ksylitol i mieszamy. Wsypujemy kakao i mieszamy, dokładamy pokrojone brzoskwinie i ponownie mieszamy.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20- 30 minut do ,, suchego patyczka ".
Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek i studzimy.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20- 30 minut do ,, suchego patyczka ".
Upieczone babeczki wyjmujemy z foremek i studzimy.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.