Sposób przygotowania:
Sałatka z awokado, selera i orzechów
Rozdziel liście cykorii i umyj je. Umyj sałatę i osusz. Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i skórkę. Pokrop sokiem z cytryny, aby nie zmieniło koloru. Obierz cebulę i pokrój na cienkie plasterki. Natnij każdy z pomidorów w górnej części. Sparz je przez 30 sekund, ostudź pod zimna wodą, odsącz i zdejmij skórkę. Pokrój pomidory w plasterki, usuń pestki. Wymieszaj pomidory w miseczce razem z sałatą, cykorią, awokado, cebulą, oliwkami i orzechami. Schłodź w lodówce przez 30 minut. Wyjmij sery z lodówki, aby nie były zimne w momencie smażenia. Wymieszaj musztardę z octem, dodając stopniowo oliwy. Dopraw solą i pieprzem, posyp pokrojonym oregano. Zagrzej oliwę, obsmaż serki, każdą ze stron przez 3 minuty, dodaj do sałaty i polej sosem.