Sposób przygotowania:
Sałatka z białą kiełbasą 2
Sałatę i rukolę umyć, osuszyć, poszarpać i wrzucić do miski. Dodać osączoną kukurydzę. Posypać kolorowym pieprzem. Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić w plasterki. Ogórki konserwowe osączyć z zalewy, pokroić w plasterki. Wsypać do miski. Szczypiorek (najlepszy drobny) opłukać i posiekać. Również wsypać do sałatki. Czerwoną paprykę umyć, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kosteczkę. Przygotować sos (ja swój zrobiłam z oliwy, octu i musztardy, doprawiłam solą, pieprz już jest w sałatce) i polać sałatkę. Białą kiełbasę ugotować, lekko przestudzić, zdjąć skórkę i pokroić w plastry. Ułożyć na sałacie. Przed samym podaniem przemieszać