Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem, parówkami i papryką
1. Makaron wrzucić do głębokiej miski. Dodać pokrojoną w kostkę i pozbawioną nasion paprykę, jajka, pokrojone w plasterki parówki oraz kukurydzę odsączoną z zalewy.
2. Dodać odciśnięte z wody, pokrojone w kostkę ogórki, pokrojonego w kostkę pomidora bez gniazd nasiennych oraz drobno posiekaną natkę.
3. Majonez dokładnie zmieszać z jogurtem, zalać sałatkę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki aby smaki się przegryzły.
2. Dodać odciśnięte z wody, pokrojone w kostkę ogórki, pokrojonego w kostkę pomidora bez gniazd nasiennych oraz drobno posiekaną natkę.
3. Majonez dokładnie zmieszać z jogurtem, zalać sałatkę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i wstawić na 30 minut do lodówki aby smaki się przegryzły.