Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 370]

Sałatka z boćwiny i rukoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zdrowa sałatka z boćwiny, rukoli, kiełków rzodkiewki i jajek, dobrze komponuje się z oliwą, ale także z majonezem.

Sałatka z boćwiny i rukoli

Składniki:

Sałatka z boćwiny i rukoli

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z boćwiny i rukoli

Etap 1:

Sałatka z boćwiny i rukoli.
Boćwinę myję i drobno kroję, rukolę też trzeba umyć

Boćwinę umyć i drobno pokroić, rukolę umyć, osuszyć i przełożyć do miski.

Etap 2:

Sałatka z boćwiny i rukoli.
Dodaję pokrojone suszone pomidory , oliwę i sok z cytryny

Dodać pokrojone suszone pomidory , oliwę i sok z cytryny. Doprawić do smaku, wymieszać. Można przełożyć na półmisek.

Etap 3:

Sałatka z boćwiny i rukoli.
Jajka ugotować na twardo. Pokroić na ćwiartki i ułożyć na sałatce

Jajka ugotować na twardo. Pokroić na ćwiartki i ułożyć na sałatce. Posypać kiełkami rzodkiewki oraz świeżo zmieloną solą i pieprzem. Udekorować wg uznania, np. wędliną.