Sposób przygotowania:
Sałatka z ogonków boćwiny
Ogonki boćwiny umyć, pokrajać na kawałki 1-2 cm, a następnie ugotować w wodzie z dodatkiem cukru i posiekanego czosnku.
Miękkie odcedzić, ostudzić, włożyć do miski.
Dodać pokrajane w kostkę młode ziemniaki, posiekaną nać pietruszki ze szczypiorkiem i drobno posiekane jaja ugotowane na twardo. Przygotowane warzywa wymieszać z majonezem.
Przyprawić solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.
Miękkie odcedzić, ostudzić, włożyć do miski.
Dodać pokrajane w kostkę młode ziemniaki, posiekaną nać pietruszki ze szczypiorkiem i drobno posiekane jaja ugotowane na twardo. Przygotowane warzywa wymieszać z majonezem.
Przyprawić solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.