Sposób przygotowania:
Sałatka z prosciutto, nasturcjami i malinami
Do blendera wkładamy maliny, dodajemy ocet balsamiczny, miód oliwę, musztardę i miksujemy wszystko na jednolitą masę. Doprawiamy ją do smaku solą i pieprzem. ( Jeśli nie chcemy mieć pestek w sosie – mi osobiście one nie przeszkadzają, najpierw miksujemy maliny, przecieramy je przez sitko a później mus miksujemy z podanymi składnikami ).
Na małej suchej patelni prażymy ziarna słonecznika, odstawiamy.
Na 2 talerzyki wykładamy po porcji rukoli, liści nasturcji, układamy pocięte w paski prosciutto. Na wierzchu układamy maliny i kwiatu nasturcji.
Całość posypujemy ziarnami słonecznika i polewamy przygotowanym sosem, serwujemy od razu.
Na małej suchej patelni prażymy ziarna słonecznika, odstawiamy.
Na 2 talerzyki wykładamy po porcji rukoli, liści nasturcji, układamy pocięte w paski prosciutto. Na wierzchu układamy maliny i kwiatu nasturcji.
Całość posypujemy ziarnami słonecznika i polewamy przygotowanym sosem, serwujemy od razu.
smokii