Sposób przygotowania:
Sałatka z buraczkamiETAP 1
Umyte buraczki obieramy, kroimy w cienkie plasterki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowane skrapiamy oliwą i octem balsamicznym. Następnie oprószamy solą, pieprzem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy je do miękkości w 180°C. Upieczone studzimy.
ETAP 2
Przepłukane i osuszone mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy do miękkości. Gotowe także studzimy.
ETAP 3
Rukolę przepłukujemy i dokładnie osuszamy.
ETAP 4
Ser feta kroimy w kostkę.
ETAP 5
Cebulę kroimy w piórka. Słonecznik rumienimy na suchej patelni.
Tak przygotowane składniki sałatki delikatnie łączymy ze sobą. Wyłożoną (poporcjowaną) sałatkę na talerze skrapiamy oliwą i oprószamy przyprawami do smaku. Podajemy!
Magdalena88
Marika-