patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Sałatka z brązowych pieczarek i szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Znakomita sałatka z gotowanych brązowych pieczarek z dodatkiem świeżego szpinaku w towarzystwie jajek, czerwonej cebulki i sera żółtego.

Sałatka z brązowych pieczarek i szpinaku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka z brązowych pieczarek i szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z brązowych pieczarek i szpinaku
Jajka gotuję, studzę i kroję w kostkę. Pieczarki brązowe obieram , kroję w kostkę a następnie gotuję ok 15 minut z dodatkiem szczypty soli.

Cebulę obieram i kroję w kostkę tak jak i zieloną paprykę. Szpinak myję i tnę w pół. Ser żółty również kroję w kostkę lub paski. Do całości dodaję majonez, sól i pieprz. Mieszam.

Zostawiam w lodówce ok 30 min by smaki ze sobą się połączyły. 
Sałatka z Brązowych Pieczarek i Szpinaku
Warzywa kroję w kostkę, ser żółty również. Szpinak kroję w pół.
Sałatka z Brązowych Pieczarek i Szpinaku
Jajka gotuję, obieram, kroję w kostkę dodaję do sałatki.

Tagi:

szpinak