Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułami
Brokuł wyplukać ,podzielic na różyczki ,ugotowacw lekko osolonej wodzie na wolnym ogniu,odcedzic i ulozyc na spodzie szklanego naczynia .Duży żywy ogórek albo 2 mniejsze obrac ,pokroic w kostkę i wyłożyc na brokuł;peczek rzodkiew umyc ,pokroic w cwierc plasterki,wyłozyc na ogorka;opakowanie sera Feta pokroic w kosteczke i wrzucic na rzodkiew;puszka czerwonej fasoli-przeplukac ,odcedzic wyłozyc na ser;podwojna piers kurczaka-dzien wczesniej pokroic w kostke ,dobrze przyprawic ,zalac olejem i trzymac w lodowce ,na drugi dzien wrzucic na rozgrzana patelnie i upiec na rumiano ,odsaczyc z tluszczu ,ostudzic i wylozyc na fasole.SOS:3 łyzki majonezu+4 łyzki smietany+2 zabki czosnku.Polac kurczaka.10 dag platkow migdalowych zrumienic na patelni teflonowej bez tluszczu na malym ogniu i posypac po wierzchu salatki.
Moni008