Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki drobiowe z brokułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki drobiowe z brokułem i masłem, pasujące niemal z każdym dodatkiem a ich smak rozpływa się w ustach.

Roladki drobiowe z brokułem

Składniki:

Roladki drobiowe z brokułem

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z brokułem

I

Roladki drobiowe z brokułem

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Brokuł dziele na małe różyczki, gotuję w osolonej wodzie. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, koperek drobno szatkuję. Brokuł po ugotowaniu ugniatam widelcem, dodaję koperek, masło, ser, dokładnie mieszam.

II

Roladki drobiowe z brokułem

3. Farsz nakładam na każdy kawałek mięsa.

III

Roladki drobiowe z brokułem

4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.

IV

6. Kotlety gotowe, podaję z surówka oraz ziemniakami.
7. Smacznego.