Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułami i jajkami
Jajka ugotować na twardo. Następnie ostudzić i obrane pokroić w równe plastry. Brokuła dokładnie umyć i podzielić na różyczki. Następnie każdą z nich przekroić wzdłuż na dwa kawałki. Różyczki brokuła zalać posoloną zimną wodą i odstawić na 10 minut. Potem gotować brokuła od zagotowania wody ok. 5 minut. Następnie odcedzić i wystudzić. Ogórki obrać.
Pokroić w równe plastry. Jogurt wymieszać z majonezem i doprawić solą i pieprzem. W salaterce układać warstwami brokuły, jajka i ogórki. Następnie polać przygotowanym sosem jogurtowo-majonezowym. Powtarzać aż do wyczerpania składników . Na wierzchu sałatkę polać resztą sosu i posypać posiekanym drobno szczypiorkiem.
Pokroić w równe plastry. Jogurt wymieszać z majonezem i doprawić solą i pieprzem. W salaterce układać warstwami brokuły, jajka i ogórki. Następnie polać przygotowanym sosem jogurtowo-majonezowym. Powtarzać aż do wyczerpania składników . Na wierzchu sałatkę polać resztą sosu i posypać posiekanym drobno szczypiorkiem.