Ag.Zetka

Ag.Zetka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 419]

Sałatka z brokułami, serem pleśniowym i bekonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Nowa odsłona sałatki z brokułami, tym razem z serem pleśniowym i odchudzonym sosem. Jest kolorowo i pysznie.

Sałatka z brokułami, serem pleśniowym i bekonem

Składniki:

Sałatka z brokułami, serem pleśniowym i bekonem

 

  • 1 duży brokuł
  • 30 dag bekonu
  • 10 dag sera pleśniowego camembert
  • 1 puszka kukurydzy
  • garść pestek słonecznika bez łupin
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z brokułami, serem pleśniowym i bekonem
Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie 3-5 minut. Odcedzamy i studzimy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser i bekon kroimy w kostkę.

Majonez i jogurt łączymy, dodajemy sól i pieprz.

Wszystkie składniki sałatki mieszamy, dodajemy sos, próbujemy, ewentualnie dodajemy jeszcze trochę soli i pieprzu.