Sposób przygotowania:
Krążki z kabaczka w cieście paprykowo-serowymCiasto:
Jajka połączyć z mlekiem i wodą. Dodać mąkę, parmezan i sodę oczyszczoną.
Całość zmiksować i doprawić do smaku.
Ciasto odstawić na około 5 minut, aby lekko zgęstniało.
(Dzięki temu będzie bardziej zwarte.
Jeśli jest za gęste - należy dodać mleka lub wody, za rzadkie - dosypać mąki.)
Kabaczek:
Obranego i umytego kabaczka pokroić na plastry - mniej więcej o grubości 1 cm.
W każdym krążku należy wyciąć (np. za pomocą korka po wodzie mineralnej) mniejszy otwór.
Całość:
Krążki należy obtoczyć w mące, a następnie w cieście.
Smażenie:
Krążki smażyć z obu stron - do uzyskania złotego koloru.
Po usmażeniu całość odsączyć z nadmiaru tłuszczu.