Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułem i prażonym słonecznikiem
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy, studzimy.
Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku 3-5 minut. Studzimy.
Ser feta kroimy w kostkę.
Czosnek kroimy drobno, dodajemy do majonezu, mieszamy, sos lekko solimy i doprawiamy pieprzem.
Szynkę kroimy w kostkę.
Pestki słonecznika prażymy na patelni, studzimy.
W salaterce układamy warstwami: makaron - sos czosnkowy - szynka- feta - żurawina - brokuł - makaron - sos czosnkowy -szynka- feta- żurawina - brokuł.
Wierzch posypujemy słonecznikiem.
Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku 3-5 minut. Studzimy.
Ser feta kroimy w kostkę.
Czosnek kroimy drobno, dodajemy do majonezu, mieszamy, sos lekko solimy i doprawiamy pieprzem.
Szynkę kroimy w kostkę.
Pestki słonecznika prażymy na patelni, studzimy.
W salaterce układamy warstwami: makaron - sos czosnkowy - szynka- feta - żurawina - brokuł - makaron - sos czosnkowy -szynka- feta- żurawina - brokuł.
Wierzch posypujemy słonecznikiem.